5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Stoere tafels van Joost van Bleiswijk voor Radio Royaal

» Naar de shop

Joost van Bleiswijk heeft twee nieuwe tafels gemaakt voor het nieuwe restaurant Radio Royaal in Eindhoven. Die wilden wij natuurlijk met eigen ogen zien, dus na een dagje inspiratie opdoen met de voltallige Gimmii crew tijdens de DDW was het ’s avonds tijd om een lekker hapje te eten en de tafels te bekijken. Dinner & Dutch Design!

Het gaat om een lekkere grote leestafel en een chefstafel. En het moet gezegd: ze zijn stoer en robuust geworden, wat precies past bij het heerlijk rauwe karakter van het restaurant.

Heavy Metal collectie
De twee tafels zijn eigenlijk aanvullingen op de Heavy Metal collectie van Joost, maar dan custom made voor Radio Royaal. Ze zijn handgemaakt in de werkplaats van Joost, waarbij het gebruikte staal bewerkt werd alsof het hout is. Opvallend zijn ook de hoekprofielen van hetzelfde materiaal.

Onopgepoetst industrieel design
Industrieel design dus, net als de rest van het voormalige energiehuis van Philips. De vloer van het restaurant is bezaaid met zwarte en witte tegeltjes en muren zijn deels betegeld en deels voorzien van afbladderende verf. Het pronkstuk is de grote blauwe machine inclusief ketels en buizen. Stalen zuilen en hoge ramen en dakramen maken de sfeer volledig af.

De tafels van Joost, het goede gezelschap van de voltallige redactie, het verrukkelijke Frans-Duitse eten en de persoonlijke bediening maakten het dagje DDW helemaal af! Radio Royaal  is te vinden op Strijp S, Ketelhuisplein 10 in Eindhoven.

foto´s: studio Joost van Bleiswijk, restaurant Radio Royaal & Gimmii Magazine

 

Ook leuk om te lezen