5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Verleidelijke Candlestick Saigon Lacquer

» Naar de shop

Verleidelijk was de kandelaar Saigon Lacquer al sinds de doop door Arian Brekveld, Vietnamese ambachtslieden en Imperfect Design. Nu prikkelen ze de zintuigen nogmaals met drie nieuwe kleuren! De namen zijn net zo tongstrelend als de designs zelf: Subtile Green, Poppy red en Blanc. Deze lakwerk kandelaars komen als set met een fantastisch keramisch onderbord en een bijpassende kaars. Is het verhaal achter deze ontwerpen je al bekend?

Arian Brekveld voor Imperfect Design

Top Dutch designer Arian Brekveld ontwikkelde samen met meneer Niên en zijn collega’s uit Vietnam de delicate lakwerk collectie Saigon Lacquer voor Imperfect Design. Ieder product is uit meerdere lagen hout opgebouwd en vervolgens zijn er op traditionele wijze 16 (!) lagen lak aangebracht.

Dit zorgt voor prachtig afgewerkte producten zonder zichtbare deelnaden. De kwaliteit van de afwerking gecombineerd met de vormen resulteren in unieke producten die niet met andere productieprocessen te realiseren zijn. Een unieke samensmelting van Dutch Design kracht en Vietnamese toepasbaarheid.

Kandelaar Saigon Lacquer geel Small en Large foto Gimmii

 

Kandelaar met handvat en 16 lagen lak

Arian Brekveld liet het niet bij de kandelaar Saigon Lacquer. Hij ontwikkelde ook dienbladen, schalen, en lage tafels. Hier blijven we even bij de kandelaar. Opvallend is natuurlijk het handvat, dat een beetje doet denken aan vroegere blakers of kaarsenpannen. Die hadden destijds een opstaand randje. Deze Saigon Lacquer kandelaar kreeg het mooie keramiek bord mee.

Kandelaar met keramiekschotel én kaars

Arian ontwierp ze in Small, Medium en Large en altijd met het keramische onderbord én bijpassende kaars. Zie de foto’s voor de kleuren die Brekveld heeft gekozen. Geniet van het tijdloze kleurenpallet en de uitgebalanceerde vormen. Ook enthousiast geworden? Kijk dan snel in de Gimmii shop bij Imperfect Design.

Kandelaar Saigon Lacquer M Subtile Green keramiek onderbord Imperfect DesignKandelaar Saigon Lacquer M Poppy Red keramiek onderbord van Imperfect DesignKandelaar Saigon Lacquer M blanc keramiek onderbord Imperfect DesignKaarsenhouders Candlestick Saigon Lacquer- Arian Brekveld - Imperfect Design

 

Candlestick Saigon Lacquer Medium van Imperfect DesignKaarsenhouders Candlestick Saigon Lacquer Medium van Arian Brekveld voor Imperfect DesignBlaker Candlestick Small van Arian Brekveld voor Imperfect DesignLakwerk blaker Small van Arian Brekveld voor Imperfect DesignKaarsenhouder Saigon Lacquer Large grijs Imperfect DesignCandlestick Saigon Lacquer L golden rod-Imperfect Design

Fotocredits: 1 & 2 Gimmii, Nanda Rave (IMM, Keulen), andere foto’s Imperfect Design

Ook leuk om te lezen