Hoe leuk was het om als kind kastanje- en aardappelpoppetjes te maken? En dat het leuk blijft bewijst Floris Wubben. Hij maakte, in samenwerking met beeldend kunstenaar Bauke Fokkema, deze gezellige Potato Family kastjes.

Speels
De speelse manier van creëren van grappige aardappelpoppetjes komt terug in de Potato Family van Floris. Let vooral ook op de vorm en positionering van de poten en de uitsparingen. De familie kastjes hebben de klinkende namen Father Potato, Mother Potato, Little Potato en Twin Potato meegekregen.

 

Little & Twin Potato
Floris gebruikt zijn geliefde materiaal hout, in dit geval de Nederlandse spar, voor de aardappelkasten. Hout heeft natuurlijk net als aardappel vele creatieve mogelijkheden. De poten zijn in plaats van lucifershoutjes gemaakt van gepolijst roestvrij staal. Vader & Moeder Potato zijn helaas al verkocht, maar de Little one of de Twin behoort -op het moment van schrijven- nog tot de mogelijkheden. Twin Potato (70 x 240 x 110 cm) kost € 8000 en Little Potato (60 x 110 x 100 cm) €4500 via Floris Wubben.

 

 

Foto’s: Ken Bekaert

 

Ook leuk om te lezen