Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

LABEL/BREED, een ontdekkingsreis in designland!

» Naar de shop

In het hart van Ventura Lambrate wandelden we de expositie van LABEL/BREED binnen en spraken er met Stijn Roodnat en Toon Stilma, de grondleggers van dit label. Als je naar hun achtergronden kijkt, zie je meteen het hart van LABEL/BREED. Roodnat is een designer (Design academy 1999) en Stilma een engineer (TU Delft Aerospace Engineering, 1999.) Als je deze twee kwaliteiten samenvoegt met een sterk staaltje ‘omdenken’ begrijp je welke kant LABEL/BREED op wil.

Roodnat en Stilma hebben een gedeelde passie, namelijk hoe producten gemaakt worden. In Nederland zijn tal van fabrieken waar designers terecht kunnen. Na gedegen onderzoek en talloze bezoeken hebben ze een lijst met fabrieken opgesteld waar ze mee aan de slag wilden. Daarnaast moesten er designers gevonden worden, die gekoppeld konden worden aan de fabrieken. Zo kwam het dat op een avond de wijn op tafel werd gezet en alle designers en industriëlen te horen kregen welke matches er gemaakt waren. Een omgekeerde werkwijze: de designer kreeg een fabriek toegewezen en ging met de materialen en machines aan de slag.

LABEL BREED DEMAKERSVAN_Photo by Studio Aandacht

LABEL/BREED, design op de werkvloer

DEMAKERSVAN produceerden hun Cast Iron Lamp bij Royal Lovink Technocast en Marleen Kaptein werkte aan haar Fibre Placement Chair bij het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR). Christien Meindertsma kon aan de slag bij Enkev in Volendam, een fabriek gespecialiseerd in natuurlijke vezels. Ze maakte er de Wool & Biobased plastic carpet en de Flax Chair.

“Combining technology and creativity results in groundbreaking design”

De Glazed Brick Bench is een samenwerking tussen keramiek fabriek St. Joris en designer Chris Kabel. Zie hier de resultaten van LABEL/BREED, een label waar we hopelijk nog veel meer van gaan horen!

BREED_DEMAKERSVAN_Photo by Studio AandachtBREED Marleen Kaptein Photo by Studio Aandacht
BREED Marleen Kaptein_Photo by Studio Aandacht
BREED Chris Kabel Photo by Studio Aandacht
BREED Christien Meindertsma carpet Photo by Studio Aandacht
BREED Christien Meindertsma carpet Photo by Studio Aandacht
BREED Christien Meinderstma chair Photo by Studio Aandacht
BREED Christien Meindertsma chair
Stijn Roodnat en Toon Stilma

fotocredits: Studio Aandacht

laatste foto: Gimmii | Nanda Rave (Ventura Lambrate 2015)

Ook leuk om te lezen