5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Ineke Otte is een veelzijdige duizendpoot. Ze ontwerpt de meest maffe sieraden, maar ook zijden sjaals, buitenbeelden, grafkunst, glasobjecten, sculpturen, designproducten en verlichting.

Nieuw is deze lamp ‘Something to drink’ met een kap van kopjes waarmee Ineke vorig jaar tijdens de Dutch Design Week de TNO Design Competition in de prijzen viel. Hierin daagde TNO 25 Nederlandse ontwerpers en kunstenaars uit om met nieuwe technieken te experimenteren om zo tot nieuwe producten te komen. Met het gewonnen geldbedrag heeft Ineke de lamp inmiddels verder ontwikkeld bij TNO, met gebruik van de relatief nieuwe techniek Rapid Manufacturing. De lamp is opgebouwd uit kopjes, melkkannetjes en theepotjes van wit nylon.

Lamp met kopjes en kannetjes van Ineke OttoLamp ‘Something to drink’ van Ineke OttoSieraden met een smile
Het zijn elementen die we ook terug vinden in haar gelijknamige sieraden: kettingen, ringen en armbanden met allerlei kleine kopjes. Ook hier gebruikt ze met nylon, soms in combinatie met bergkristal of bloedkoraal. De kopjes-sieraden waren er eerder dan de lamp en zijn er behalve in wit, nu ook in blauw, groen, zwart en rood.

Huishoudelijke sieraden van Ineke Otto

In Parijs en Chicago lopen ze al weg met haar werk. Hóógste tijd dat ook Nederland Ineke ontdekt. De lampen zijn echte blikvangers in huis. En de sieraden een must voor mensen die gezien willen worden. Want met een theekopje op je vinger, zwarte ratjes om je nek of gras om je polsen vráág je natuurlijk om een reactie!

Expositie
Ineke Otte houdt in het Zeeuwse Goes regelmatig open studiodagen in haar eigen huis, studio en tuin.

Ook leuk om te lezen