Meshmatics lamp van Rick Tegelaar

» Naar de shop

Soms hoef je je materiaal niet eens heel ver te zoeken. Meshmatics, een serie lampen van de Nederlandse ontwerper Rick Tegelaar, is daar een mooi voorbeeld van. Tegelaar maakte zijn lampen namelijk van kippengaas en bamboepapier. En dat deze twee eenvoudige materialen een goede match vormen, daar zijn we het wel over eens.

Bijzondere Dutch Design lamp

Om de lampen te vormen, heeft Rick Tegelaar een machine ontworpen waarmee hij het kippengaas op zeer gecontroleerde en nauwkeurige manier vormt. In het filmpje zie je mooi hoe hij dat doet. Vervolgens zijn de lampen bedekt met een laag bamboepapier. Dit papier is opgebouwd uit lange vezels, waardoor het erg uitzet als het nat wordt. Om die reden heeft Tegelaar het papier ook net om de gecreëerde vormen van gaas gespannen voor een mooie lampenconstructie. Een heel bijzondere Dutch Design lamp dus. Kijk in de video met hoeveel precisie en aandacht deze prachtige Meshmatics lamp gemaakt wordt. (tekst en foto’s gaan door onder de video).

Mooie draadstructuur van de lamp

Leuk is ook dat je bij deze Meshmatics lampen tegen papier aankijkt als de lamp uit is. Wanneer de Dutch design lamp brandt onthult ze echter de manier waarop ze gebouwd zijn. Zowel de draadstructuur van het gaas als de ‘coupenaden’ in het papier zijn duidelijk zichtbaar. Het resultaat: een levendig lichtbeeld waarbij zelfs de meest verschrikkelijke spaarlamp een mooi licht verspreidt.

Open MESHMATICS Lamp Rick Tegelaar on Dutch design online gimmii

 

Rick Tegelaar Meshmatics hanglamp gimmii

 

 

 

De machine en de tools…

De Meshmatics lampencollectie bestaat uit zowel gesloten als open versies en een staande lamp. Geïnteresseerden kunnen voor deze mooie Dutch design lamp / lampen terecht in de gimmii shop.

Ook leuk om te lezen