Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Boring collection van een niet zo boring club

» Naar de shop

De Boring collection; wat een goeie van het flamboyante label dat Lensvelt toch is. Van de club die alles behalve saai is mogen wij nu, samen met Space Encounters (Office for architecture), deze Boring collection verwachten. Lancering op de Salone del Mobile Milaan 2016.

Lensvelt Milaan, Ventura Lambrate

Ik ga zeker langs op Ventura Lambrate, Via Privata Oslavia #1, van 12-17 april. Sterker nog, Gimmii wil erbij zijn tijdens de Boring Rave op dinsdag 12 april van ‘de andere 9 tot 5’ zoals ze zelf zo mooi zeggen (21.00 – 5 uur dus :-). Uit ervaring kan ik een feestje met Lensvelt aanbevelen, daarvoor reis je zelfs naar Milaan. Maar hoe zit het met die Boring Office Collection? Kunnen we daar vast een tipje van de sluier over oplichten?

Waarom Boring Collection?

Hans Lensvelt legt uit: “Boring Collection is bedacht en ontwikkeld uit onvrede over het uiterlijk van betaalbaar kantoormeubilair. Het ontwerp van het hedendaagse projectmeubilair wordt vooral bepaald door wetgeving, en niet door esthetiek. Daarmee is het vaak een domper op de rest van het interieur en de ruimte.”

Because it’s not about furniture

Boring Collection pretendeert niet mooier te zijn dan ander kantoormeubilair, sterker nog: de Boring Collection vraagt geen aandacht. “Tot aan de kleinste details zijn de meubels ingetogen zachtgrijs van kleur, en alle vormen zijn archetypisch, eenvoudig en bescheiden, met één doel: de blik van de toeschouwer naar het andere trekken. Naar dat wat wél aandacht verdient. Because it’s not about furniture.”

Video van Lernert & Sander

Lensvelt en Space Encounters, hebben het visual artist duo Lernert & Sander gevraagd de campagne voor de Boring Collection te ontwerpen. En hij is goed! In het beeld dat ze hebben neergezet speelt niet het meubilair, maar het kantoorleven een hoofdrol. Zoals het aftellen van de laatste minuut vóór vijf, een countdown tot vrijheid. En de papierprop, het symbool voor verveling op de kantoorvloer.

Boring kantoormeubilair

Ik heb begrepen dat de Boring collection zal bestaan uit een EN genormeerde bureaustoel, een bezoekersstoel, overspraakschot, een lage en hoge kast en vier types bureaus, waaronder een zit-sta model. Daarnaast is er een Boring prullenbak en een klok die, zoals het een echte kantoorklok betaamt, enkel de cijfers voor het verlossende tijdstip draagt. Hierbij dus alvast een voorproefje en wij beloven ter plekke in Milaan foto’s te maken en je op de hoogte te houden van de lancering.

Boring-Collection-kantoor-Lensvelt - Gimmii Lensvelt-Boring-Collection-Milaan - Gimmii Lensvelt-Space-Encounters-architecture-office - Gimmii

 

Ook leuk om te lezen