Light Blubs van Pieke Bergmans

» Naar de shop

Perfecte Imperfectie
Uit de iets oudere doos, maar onveranderd bijzonder en mooi, komt deze serie Light Blubs van Pieke Bergmans. In 2008 ontwierp de getalenteerde en veelzijdige ontwerpster deze kristallen lampen in samenwerking met Royal Leerdam Crystal. Ze gooide toen al hoge ogen in Milaan, maar ook nu blijft de tijdloze persoonlijkheid van deze lampen doorgloeien.

Virus
Bij de Light Blub wordt de ouderwetse peer letterlijk opgeblazen. Het zijn allemaal unieke handgemaakte stukken, waarbij de term ‘Perfecte Imperfectie’ centraal staat. En hoe prachtig kan imperfectie inderdaad zijn. De warme zachte vormen, die zich zich om zijn omgeving lijken heen te draperen, laten zien dat lichtelijk misvormd of anders juist heel aantrekkelijk kan zijn. Het overkoepelende thema waar Bergmans mee speelt is dan ook (Design)Virus.

Heden en verleden
De traditie van glasblazen komt in dit project wordt in de tegenwoordige tijdsgeest geplaatst, door de toepassing van LED verlichting. Light Blubs zijn voornamelijk getoond in musea, zoals het Groninger Museum in 2011, of wereldwijde tentoonstellingen. Pieke had onder meer solo tentoonstellingen in Milaan, Parijs, Londen, Tokio, Miami en Basel.

 

Ook leuk om te lezen