Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Lenige edelstenen voor je interieur

» Naar de shop

Er werd geflirt op de Graduation Show van de Design Academy Eindhoven op de Dutch Design Week, en wel door de Limber Gems van Pleunie Buyink.

Afgelopen zomer is Pleunie afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven richting Man and Identity. Haar afstudeerproject heet “limber gems’ oftewel lenige edelstenen. Voor dit project heeft zij een flexibel en reflecterend materiaal ontwikkeld waarvan rubber een component is. Het materiaal is uit te voeren in verschillende kleuren, maten en structuren. Van het vernieuwende materiaal heeft Buyink juwelen voor in het interieur ontworpen.

Limber gems ofwel lenige edelstenen

Pleunie Buyink verwoord haar project vol overgave: “Stelt u zich eens een huis voor, samengesteld uit pure materialen, rauw en sober. Plotseling begint de zon te schijnen en dringen de zonnestralen zich een weg door de immens grote ramen van het huis. De stralen raken subtiel de oppervlakten van de limber gem, waardoor zij langzaam uit haar schoonheidsslaap ontwaakt. Subtiel als ze is, begint ze te stralen, als een echt juweel. En elke keer als een voorbijganger haar tegemoet loopt, ontvangt hij een flirterige glans van haar.”

Limber gems reflection Pleunie Buyink DDW

Spiegels half op grond als rustende diva

In plaats van de spiegelende objecten logischerwijs aan de muur te hangen, kunnen ze dit keer op de grond, half tegen de muur aan liggen. Als een rustende diva. Pleunie legt uit: “Door hun flexibiliteit zijn ze gehoorzaam aan hun creatieve eigenaar, die een nieuwe invulling kan geven aan het fenomeen spiegel. Het nieuw ontwikkelde materiaal zorgt ervoor dat de edelstenen in elke maat, vorm of dikte kunnen worden uitgevoerd, of het nu voor een design winkel, galerie, receptie, wachtkamer of als een toevoeging voor je huis is.” Architecten en interieur ontwerpers kunnen door het nieuwe materiaal ook uitgedaagd worden, door zelf een invulling van het materiaal te geven.

Tegels van Limber gems materiaal

Naast deze objecten is Pleunie Buyink druk met de ontwikkeling van een serie tegels van het materiaal. “Doordat de tegels flexibel zijn, wordt het fenomeen tegel ineens een stuk interessanter omdat voorheen onmogelijke gebieden zoals een ronding van een muur, bar of zelfs pilaar, ineens tot de mogelijkheid behoren om te kunnen worden betegeld,” aldus Pleunie. Wij horen en zien graag meer van haar.

Pleunie Buyink limber gems industrial environment
limber gem on table Pleunie Buyink
limber gem Pleunie Buyink lenige edelstenen
limber gem fire place Pleunie Buyink DDW
limber gem-flexibel interior jewels Pleunie Buyink
limber gem circle green Pleunie Buyink
detail limber gem 1 detail lenige juwelen 5 Pleunie Buyink graduation show DAE op DDW
detail lenige juwelen 3 Pleunie Buyink
detail limber gem 6 Pleunie Buyink detail limber gems Pleunie Buyink
Pleunie Buyink afstudeerpresentatie DAE DDW foto Gimmii

Foto’s via Pleunie Buyink, laatste foto Gimmii

Ook leuk om te lezen