5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Lotte Douwes at Satellite, Milaan 2016

» Naar de shop

Lotte Douwes was blij om te exposeren met 3 andere ontwerpers onder de naam ‘Dutch Satellite’. De place to be found was Salone Satellite, de beurs voor jong (tot 35 jaar) en veelbelovend talent, helemaal in het Noord-Westen van Milaan.

Table landscapes

Lotte presenteert haar Table Landscapes voor het eerst. Zij herdefiniëren het platte vlak van een tafel en ze bieden een podium – op verschillende hoogtes – voor eten, maar ook voor dierbare objecten. De plateaus worden gemaakt van Hi-Macs, natuurlijk acryl steen in de mooiste kleuren. Douwes wil graag haar dank betuigen aan Baars & Bloemhoff en Broeinest:” dankzij hen was ik in staat mijn concept in prototypes om te zetten”.  Ik mocht ze dus van dichtbij zien en voelen. Heel mooi alleen, of als set om een heel landschap te creëren op je tafel en een andere dynamiek te geven aan het leven en werken aan tafel.

TableLandscapes_1_SLD_by_Jeroen_vd_Wielen_HR
TableLandscapes_detail_blue_SLD_by_Jeroen_vd_Wielen_HR

Lamp & Socket nieuwe kleuren

Haar Lamp & Socket’s blijven 1 van mijn favorieten. Zo’n esthetische oplossing voor lelijke stopcontacten. Lotte Douwes ontwierp op veler verzoek nieuwe kleuren; een witte variant en een warme donkere kleur koolgrijs met een vleugje roze. Ze lieten zich ook zo gewillig fotograferen…

Lamp&Socket-Lotte-Douwes-photogimmii Lamp&socket-LotteDouwes-Satellite-Milan-photogimmii

Table talks

Het tafelservies table talks is ook doorontwikkeld en liet zich heel delicaat zien. Enorm mooi verfijnd servies in vergrijsde tinten, waar mensen niet van af konden blijven.

Table Talks by Diewke van den Heuvel Photography TableTalks 2 by Diewke van den Heuvel Photography

Tot slot konden de Spatial Vases natuurlijk niet ontbreken. Je kon zo mooi het formaat zien, het materiaalverloop van mat naar glanzend glazuur en hoe je hem zou kunnen ophangen aan de muur. Goed je te zien Lotte. Fijn ook dat je alweer zo veel langer kunt staan!

LotteDouwes-Spacial-Vase-tableLandscapes-Milan-photogimmii
LotteDouwes-Lamp&Socket-Spacial-Vase-Milan-Photogimmii

Photo’s Jeroen van der Wielen en gimmii.nl

Ook leuk om te lezen