Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Maarten Baas en Massoud Hassani

» Naar de shop

Om de 10e verjaardag van de Dutch Design Week kracht bij te zetten is er vanaf 22 oktober tot 31 december 2011 een expositie opgezet in het Eindhovense Designhuis Museum. De expositie heeft de naam Spring meegekregen en gaat over topdesign, talent en inspiratie.

Vragen als: wie is inspiratiebron voor wie en wie leerde van wie worden beantwoord. Verder laat de tentoonstelling – verzorgd door de Dutch Design Week en Premsela – verbindingen zien tussen ontwerpers uit binnen en buitenland.

Beïnvloeder en jong talent
15 ontwerpers met wortels in Eindhoven, waaronder Maarten Baas, Richard Hutten, Jurgen Bey, Piet Hein Eek, Wieki Somers, Corien Pompe (Volvo) en Monika Mulder (Ikea), laten eigen werk, maar ook werk van hun ‘beïnvloeders’ zien. Daarnaast schuiven zij een jonge, getalenteerde en onbekende ontwerper naar voren. Daarmee ontstaat een drieluik van drie generaties nationale en internationale ontwerpers.

Inspiratie
Maarten Baas koos ervoor de spotlight te delen met Massoud Hassani. Massoud bracht zijn jeugd door in Afghanistan, waar hij miniatuur modellen creëerde die hij door de wind liet meeblazen. Soms eindigden zij wel eens op een mijnenveld, waar hij ze dus niet meer kon terughalen. Deze jeugdherinnering was de inspiratie voor zijn ´Mine Kafon´, ofwel zijn afstudeerproject voor de Design Academie van Eindhoven.

Mine Kafon
De ´Mine Kafon´van Hassani is een anti-mijnen object die gebruikt kan worden om mijnen die ´in zijn pad rollen´ onschadelijk te maken. En elke vernietigde mijn betekent dat er minstens één leven gered is.

 

Ook leuk om te lezen