5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Vele associaties komen bij mij binnen bij het zien van deze krukjes en ander moois van klei van Maarten Baas: de magische wereld van Harry Potter, of de aardekleuren van de outback van Australië bijvoorbeeld. De eenvoud en de imperfectie (Maarten Baas spreekt zelf liever van organisch) van de Plain Collection hebben iets hartverwarmends.

Zonder lak

Deze Plain Collection is eigenlijk een doorontwikkeling van de eerder uitgebrachte Clay Series. Het mooie aan de Plain Collection is dat de klei zo behandeld is dat het niet meer gelakt hoeft te worden.

De vingerafdrukken van de handen die de klei hebben gekneed zijn nog steeds zichtbaar en maken elk product zo uniek.

Dutch Design

De Plain collectie is voor het eerst gepresenteerd tijdens bij de Spazio Rossana Orlandi op de Salone Internationale van Milaan. Een mooie plek om de Clay collectie nu te bekijken is in het Mendini restaurant van het Groninger Museum.

Handmade
Speciale technieken hebben de klei zijn pigment meegegeven en zijn de drie nieuwe kleuren: zwart, rood en naturel ontstaan. Alle meubelen van deze collectie worden handgemaakt in de workshop van Maarten Baas & Bas den Herder in Den Bosch.

Maarten Baas Plain Clay collection - Gimmii

 

Plain clay stools krukje van Maarten Baas
Maarten Baas-plan clay chairs - Gimmii

Ook leuk om te lezen