Maison & Objet Paris – Part 2

» Naar de shop

Hierbij deel 2 van het verslag van mijn bezoek aan Maison & Objet Paris. In deel 1 kwamen lampen, frisbees en de collectie van Frama voorbij. Nu de broers Bouroullec; zij flikken het keer op keer. Ik ben er jaloers op. Het gemak waarmee zij een icoon of lijn neerzetten, is op zijn minst bewonderenswaardig.

Pallissade collectie van Ronan & Erwan Bouroullec

De introductie van hun buitenmeubilair voor HAY is weer zo’n krachtig gebaar. De ‘Palissade Collection’ bestaat uit 13 items. Alle frames zijn van ronde buizen en de zittingen en bladen zijn van rechthoekige kokers. De meubels zijn sterk zonder lomp te worden en elegant zonder breekbaar te ogen. Petje af voor het geheel. De presentatie was ook geweldig. Waar veel andere presentaties in Parijs heel compact waren, werden de meubels met veel ruimte gepresenteerd. De schaduwen op de wand en vloer waren de slagroom op de taart!

Palissade Collection at Maison & Objet 2015 Hay Bouroullec - photo Marc Van der Voorn - Gimmii

CAKE bench

Van de slagroom op de taart naar de CAKE bench van Spoinq. Angela en Chris (van Spoinq) vroegen mij een tijdje terug na te denken over een bankje dat zowel in de horeca als thuis toe te passen is. En dan het liefst zo flexibel mogelijk… Een leuke uitdaging!

Rug en zitting los gekoppeld

Uiteindelijk heb ik de rug en zitting losgekoppeld en daarmee de mogelijkheden verdubbeld! Een CAKE met of zonder rug is nu een optie en de lengte van de bank en rug zijn ook geheel op maat te bestellen, tot een lengte van 240 cm! De banken kunnen worden geschakeld, net als de rugleuning. In Parijs stond de eerste basisopstelling in diverse tinten blauw. Ik ben heel benieuwd hoe de interieurarchitecten de elementen gaan toepassen…

Cake Spoinq by Marc Th van der Voorn - Gimmii
Cake bench Spoinq Marc Vander Voorn - Gimmii
Cake bankje Spoinq by Marc van der Voorn - Gimmii
Disque lampen Spoinq Marc Van der Voorn - Gimmii
Spoinq Maison et Objet - photo Marc Th. van der Voorn
Cake bench and Disque lamp Spoinq Maison & Objet

N.B. De hanglampen op de foto’s zijn de Disque lampen van Marc Th. van der Voorn, waar maar liefst 65 m draad in verwerkt zit. Check ook de andere ontwerpen van Marc.

Ook leuk om te lezen