Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Meubels gemaakt door de wind

» Naar de shop

De designstudio van Merel Karhof is druk bezig met het prachtige project Windworks. Windworks wordt een collectie gestoffeerde meubels, waarvan zowel het hout, de verf als het breien van de stoffen is vervaardigd met de onuitputtelijke en gratis energiebron: de wind.

Holistische industrie
Het betreft een samenwerking tussen; verfmolen ‘De Kat’, houtzaagmolen ‘Het Jonge Schaap’ en de Wind Knitting Factory van Karhof zelf. Dit alles in de Zaanse Schans. De gepresenteerde meubels en andere windgemaakte producten laten zien hoe samenwerkende windmolens een complete en holistische industrie kunnen vormen.

Het Jonge Schaap en de Kat
Het hout voor de collectie meubels wordt gezaagd en geassembleerd bij houtzaagmolen ‘Het Jonge Schaap’ en wordt wordt vanuit daar getransporteerd over water naar verfmolen ‘De Kat’. Na het verfproces wordt het garen gebreid door de Wind Knitting Factory. Hiermee worden de houten meubels gestoffeerd. De stoffering is opgebouwd uit kleine kussentjes, die ieder de tijd representeren waarin de wind ze maakte. Samen geven ze inzicht in het productie proces.

Meubels van de wind

Presentatie
Het proces en het resultaat van de samenwerking tussen de drie molens zullen te zien zijn bij verfmolen ‘De Kat’ op de Zaanse Schans in Nederland, 12 – 19 Mei 2013. De presentatie vindt plaats tijdens de Nationale Windmolen Dagen in en rondom een houten huis, speciaal gemaakt voor dit evenement. Het lijkt ons in ieder geval reuze interessant.

Het productieproces van Windworks van Merel Karhof in beeldProeven van stoffering van Windworks meubels van Merel KarhofWind knitting factory van Merel Karhof

 

 

Ook leuk om te lezen