Mode & Design hotel Modez

» Naar de shop

Dat mode en interieurontwerp heel goed samengaan bewijst het nieuw geopende Modez hotel in Arnhem. Het concept, het logo en één kamer is van modetekenaar Piet Paris. Maar hij stuurde ook meer dan 30 mode- en interieurontwerpers aan. Een groot deel studeerde aan de Arnhemse kunstacademie ArtEZ of heeft een atelier in Arnhem. Zij kregen de mooie opdracht ieder een hotelkamer te ontwerpen.

Van lief tot stout
En het is een bonte mengeling geworden. Van thema´s als gezellig breien in kamer 33 van Caroline Evers tot de stiekem erotisch getinte QR-patchwork kamer 6 van Antoine Peters. De QR-codes zorgen ervoor dat je je niet hoeft te vervelen. Zelfs in deze op het oog moderne kamer zijn er duidelijke ambachtelijke elementen verwerkt.

Zomaar een greep
Maar er is ook een parfumkamer, een borduurkamer en kamers van onder meer Monique van Heist -die de planten in haar dessins zelf fotografeerde-, van Michael van der Ham en Spijker & Spijker. Te veel om op te noemen. De lampen van Paula Arntzen geven nog extra elan aan het hotel.

Extra´s
Het hele verblijf is overigens een mode en design beleving. De gasten ontbijten in de werkkamer van een couturier en de lift is ingericht als modemuseum. Op de begane grond vind je het lekkere Café Caspar met leuke ontwerpen. Ook rondom het hotel is genoeg te beleven. Het staat namelijk in de wijk Klarendal, dat een hele make-over kreeg. Het is onderdeel van project Modekwartier, een buurt met modezaken, ateliers en ontwerpers.

De prijzen per nacht variëren van €85,50 voor een kleine eenpersoonskamer tot €159 voor een suite. Voor meer info check hotel Modez.

foto´s: Eva Broekema

 

Ook leuk om te lezen