Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Het was weer een enorme Big Bang; de presentatie van MOOOI in Milaan… ‘The unexpected welcome’, hielp je ‘je weg naar huis vinden’. Het had een dubbele betekenis. Je weg vinden in Moooi’s collectie, maar ook de weg diep in jezelf vinden, daar waar emoties en gevoelens vrij zijn om te bloeien en hun intensiteit kunnen uitdrukken als antwoord op een artistieke en surrealistische wereld.

Ik had het genoegen rondgeleid te worden door Veroniek van der Schoot van Moooi. Even dompelde zij mij onder in haar jarenlange kennis van Moooi, aanstekelijke enthousiasme en leuke ins & outs van het organiseren van een presentatie van dit enorme kaliber. De 39 artistieke foto’s van Rahi Rezvani, uitvergroot tot 4,5 meter hoog, kwamen vol bij mij binnen. De collectie voelde zich duidelijk ook in goed gezelschap met Rezvani’s images als ‘backdrop’.

MOOOI setting Milaan 2015 photo Gimmii

Kon het wel weer zo aangrijpend zijn als vorig jaar“, vroeg ik me vooraf af, maar ook dit jaar vervulde de presentatie mij met sensaties. Als eerste vielen de levensgrote karpetten op, gemaakt door prominente namen in de wereld van design, mode, visual arts en fotografie. De Moooi karpetten zijn gezegend met recht voor zijn raap, maar toch subtiele fotorealistische prints, die een post op zichzelf verdienen.

De rest van de collectie ontvouwde zich in 21 fascinerende settings, met 12 poëtische haiku composities. Designs waren veelal uitgevoerd in extra gedurfde kleuren en stoffen om te laten zien wat mogelijk is. De combinaties van Moooi’s verlichting en meubels waren opgezet om te laten zien hoe ze elkaar kunnen complementeren.

Moooi Milaan 2015 Haiku photo Nanda Rave Gimmii

De imposante eenhoorn Arion van Marcel Wanders is een special die tijdelijk te koop is, net als de Monster Chair special edition. Op mijn netvlies staan nog steeds de Charles Chair Composition 14 van Marcel Wanders en de nieuwe Carbon bar stools van Wanders samen met Bertjan Pot.

Over de ‘reminder that everything is possible’, de Statistocrat lampen van Atelier van Lieshout, moét ik binnenkort een aparte post maken. Nanda Rave van Gimmii heeft hier fantastische foto’s van gemaakt, maar geniet eerst van de foto’s van de algehele presentatie van Moooi in Milaan 2015.

Moooi Monster chair Special edition Marcel Wanders photo Gimmii
MOOOI Milaan 2015 photo Nanda Rave Gimmii
Charles Chair Composition 14 by Marcel Wanders Moooi photo Gimmii
Arion special edition by Marcel Wanders Moooi
Moooi Milan 2015 photo Gimmii
Moooi Milaan detail photo Nanda Rave GimmiiJPG
MOOOI-Van-Lieshout-pendant-red-Milaan-photo-Nanda-Rave-Gimmii
Moooi Paper Wall lamp Studio Job foto Gimmii
_4150194
Moooi The unexpected Welcome Milaan 2015 photo Gimmii
Moooi Veroniek van der Sloot Corien Juffer Gimmii photo Gimmii

Photocredits: Nanda Rave | Gimmii.nl

Ook leuk om te lezen