Tijdens ons tripje naar de Dutch Design Week heb ik veel mooie dingen gezien. Met mijn liefde voor het Scandinavische design, wat staat voor puur en eenvoud, viel mijn oog op de serie meubels ‘NAiF’ van Carina van den Bergh welke zijn ontstaan door het gebruik van de naïeve, ongekunstelde kindertaal.

Kinderlijke fantasie
Carina is voor het ontwerp van NAiF in de huid gekropen van een kind. Kinderen beleven de wereld heel anders dan volwassenen. Ze kunnen de magie zien in alledaagse dingen en fantaseren er lustig op los. Naarmate we ouder worden verdwijnt dat stukje naïeve kind en langzaam wordt dat ingewisseld voor volwassen en serieus zijn. Carina vraagt zich af of er in ons volwassenen nog een restje van het naïeve kind schuilt.

Hangop of LangeLange
NAiF is een serie van vijf meubels. In ieder meubel zijn traditionele elementen van meubels gecombineerd tot nieuwe meubels, het is niet gezegd dat ze de originele functie nog hebben behouden. Ze functioneren los van elkaar, maar kunnen ook samengevoegd worden om zo nieuwe creaties te laten ontstaan. Afzonderlijk van elkaar hebben ze leuke naïeve, kinderlijke namen gekregen zoals Hangop, Lichtzit, Draaiom, Languit en de LangeLange.

LiCHTZiT is inmiddels voor € 1950 als pre-order te bestellen bij Onderstroom. Onderstroom helpt talentvolle ontwerpers ze op weg door producten via crowdfunding te realiseren.

Design Academy Eindhoven
Art Direction: Petra Jansse
Foto´s: Lisa Klappe

Ook leuk om te lezen