Nederland in Venetië

» Naar de shop

Heb je je vakantie nog te goed en gaat hij toevallig naar Italië? Dan kun je wellicht ook even naar het mooie Venetië. De architectuur biënnale van Venetië is elk jaar namelijk een grote internationale happening. Dit jaar staat het in het teken van ‘Common Ground’. Dit alles onder curatorschap van architect David Chipperfield. De Nederlandse deelname heet Re-set en is ontworpen door Petra Blaisse van Inside Outsite.

Ongebruikt potentieel
Re-set is een vervolg op de Vacant NL deelname van 2010. In dat jaar lag de focus op de hoeveelheid lege gebouwen die bruikbaar waren voor hergebruik. Dit jaar ligt de focus op het transformeren van bestaande plekken die niet tot volle potentie worden gebruikt.

Simpel anders
Het Nederlandse paviljoen laat zien hoe de ervaring van een ruimte veranderd kan worden door relatief simpele interventies. Verschillende kleuren en stoffen bewerkstelligen grote transformaties. Licht, geluid en ruimte worden gemanipuleerd zodat nieuwe perspectieven ontstaan. Volgens Blaisse en haar team bezit architectuur de kracht om een nieuw leven te beginnen. Van 29 augustus tot 25 november 2012 kun je in Venetië zien welke veranderingen er voor jou inzitten.

Ole Bouman, directeur van het Nederlands Architectuurinstituut, is de curator van de Nederlandse deelname.

 

Ook leuk om te lezen