Novecento hanglamp; burn the midnight oil

» Naar de shop

Wij zijn helemaal weg van de zo goed uitgebalanceerde nieuwe collectie Novecento van Ontwerpduo. Kijk nou deze lamp, ook fantastisch gepresenteerd tijdens de DDW op de mooie locatie van Ontwerpduo. De klassieke olielamp stond model voor de Novechento hanglamp. Eeuwenoud design met een twist, gemaakt van prachtig mondgeblazen glas. Ontwerpduo koos voor de kleuren roze, okergeel en transparant.

Geïnspireerd op de olielamp

Waar zit de twist? Het element waarmee je de vlam in een olielamp bedient is vervangen door een trekontlaster. Als je hieraan draait pas je de sterkte van het licht aan. Easy peasy, net als het vervangen van een peertje (E27 fitting, max 45 watt): je hoeft alleen het glas van de hanglamp op te tillen.

Novecento Ontwerpduo: Pendant lamp & Presentation platter yellow - Gimmii

Novecento hanglamp en de Novecento collectie

De Novecento hanglamp is in zichzelf een pareltje, maar in de context van de hele Novecento collectie zie je nog een extra dimensie. Het is een serie die teruggrijpt in de tijd. Was vroeger alles beter dan? Niet echt, maar toch waren veel producten waar je groot- en overgrootouders mee opgroeiden functioneel en minimalistisch.

Vroeger

Over het ontwerp was goed nagedacht, het was ingenieus in elkaar gezet, eigenlijk heel stylish en ze waren niet kapot te krijgen. De Novecento collectie van Ontwerpduo is doordrenkt met dit ingetogen design van het verleden, maar gemaakt met de modernste materialen in zorgvuldig gekozen warme kleuren.

Check ook de andere fantastische producten van Ontwerpduo.

Ontwerpduo Novecento collection bell jar vase S, set salontafels, hanglamp, presenteerschalen - Gimmii shop
Novecento ontwerpduo hanglamp salontafel & folding screan - Gimmii
Ontwerpduo Novechento hanglamp roze glas - Gimmii Ontwerpduo Novechento hanglamp transparant glas - Gimmii Ontwerpduo Novechento hanglamp oker glas - Gimmii

Ook leuk om te lezen