Je raad nooit waar deze lampen van zijn gemaakt

» Naar de shop

Voor de Open Meshmatics heeft Atelier Rick Tegelaar een machine ontworpen plus een gereedschapsset, die hem in staat stellen om kippengaas heel gecontroleerd en accuraat te bewerken tot fantastische lampen. Kippengaas, ja kippengaas!

Open Meshmatics hanglamp

Rick Tegelaar vertelt: ” De spanning die in het materiaal komt door het stretchen blijft gevangen om zo een efficiënte structuur te vormen. De lampen worden bedekt met een laag bamboepapier. Dit papier zet uit als het nat wordt gemaakt vanwege zijn lange vezels. Wanneer het papier droogt over het gaas heen wikkelt het zich er nog steviger omheen en draagt zo bij aan de structuur van de lamp. “

Open Meshmatics lamp on by Atelier Rick Tegelaar - Gimmii

Patronen op muur en plafond

Wat een mooie manier om met twee simpele materialen een bijzondere hanglamp met een luxe uitstraling te maken. De toevoeging van koper maakt het helemaal af. De gaas laat de Open Meshmatics patronen maken in zijn omgeving. Bekijk de video om te zien hoe Rick Tegelaar te werk gaat.

Gimmii shop

De Open Meshmatics hanglamp is te koop in de Gimmii shop. Kijk ook voor de andere lampen, zoals de grootse Meshmatics chandelier van Atelier Rick Tegelaar in de webshop.


Open Meshmatics lamp off by Rick Tegelaar - Gimmii

Meshmatics machine by Rick Tegelaar - Gimmii

Ook leuk om te lezen