5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Studio Tjeerd Veenhoven is een productontwerpstudio met een speciale voorliefde voor het uitvinden van materialen en productietechnieken. Wat dacht je van Tjeerd´s palmleer?

Vegetarisch leer
De laatste innovatie van zijn studio is een modificatie van droge en breekbare palmbladeren in zacht en flexibel vegetarisch leer. Wat een uitvinding! Tjeerd´s oog viel op wegwerpbordjes van palmbladeren. Of hier meer mee te doen viel, wilde hij tot de bodem uitzoeken. Het werd een zoektocht voor iemand met een lange adem. Voor wat geinige details hierover, kijk ook vooral de video.

Locale productie
De grootste vooruitgang boekte hij toen het lukte om het materiaal permanent zacht te houden. Het kreeg een beetje dezelfde eigenschappen als leer en rubber! Op het moment wordt het palmleer geproduceerd in Tamil Nadu, Zuid India, in samenwerking met Indiase sociale ondernemers.

Resort slippers
Eén van de succesvolste producten die tot nu toe zijn gemaakt zijn de Resort slippers: biologisch afbreekbare wegwerpslippers voor hotels & wellnessresorts. Maar hij maakt ook fantastische tassen en boekjes van zijn palmleer. En de mogelijkheden lijken oneindig. Het palmleerproject won dit jaar trouwens zeer verdiend de Green Design Competition Award 2012.

 

 

 

 

 

Ook leuk om te lezen