Job carpet; ode aan parquet

» Naar de shop

De geschiedenis van Parquet Job carpet van Studio Job begint met een unieke samenwerking met modeontwerpers Viktor & Rolf. Zij wilden voor een catwalk een versleten parketvloer en Studio Job ontwierp een digitale print. Deze print is nu verkrijgbaar als carpet in opdracht voor Lensvelt.

Hans Lensvelt bezocht vervolgens in 2014 samen met Job Smeets en Nynke Tynagel – van Studio Job- een uitvoering van het Nederlands Nationaal Ballet, genaamd Dutch Doubles. Het patroon van de versleten parketvloer werd gebruikt als lichtprojectie op de vloer tijdens het dansen. Hier moest en zou een tapijt van komen!

Parquet Job Carpet Studio Job Lensvelt Het Nationale Ballet

Parquet Job carpet; vloerkleed of wandkleed

Dat carpet kwam er in de vorm van een vloertapijt met gekleurde opdruk die de beeldschone slijtage van een oude, antieke parketvloer symboliseert. Parquet Job carpet boosts het visgraad patroon, wat typisch refereert aan vloeren, maar als wandkleed ziet Studio Job hem ook floreren. De kleuren zijn neutraal gehouden in zwart en wit, maar de gele rand zorgt voor een subtiele kick.

Gimmii shop

Gimmii is trots op dit unieke Parquet Job carpet in haar Gimmii shop. Afmeting: 300 cm x 200 x 0,74 cm (l x b x h) en prijs €845. Neem gerust contact op voor vragen: info@gimmii.nl.

 

Vloerkleed Parquet van Studio Job Lensvelt
Parquet Job Carpet Studio Job Gimmii Lensvelt
Parquet Job Carpet Studio Job Lensvelt
Parquet Job Carpet Studio Job Lensvelt
Studio Job parquet Job carpet for Lensvelt Amsterdam - Gimmii
Parquet Job carpet by Studio Job for Lensvelt - Gimmii
Studio Job Job Smeets en Nynke Tynagel

Ook leuk om te lezen