5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Patrick Hartog op Ventura Lambrate, Milaan 2016

» Naar de shop

Het was even zoeken naar Patrick Hartog op Via Ventura 15 in Lambrate, maar dat maakte de aankomst des te zoeter. Op de vierde verdieping van het gebouw met zijn heerlijke daktuin, vond ik Patrick en vertelde hij mij over zijn designs.

Binnenkort zal gimmii nog meer aandacht besteden aan zijn afzonderlijke ontwerpen, maar hier alvast een overzicht van zijn expositie. Zijn Cable lights doen het goed en hij presenteert hier de nieuwe Large variant in mat zwart met zwart snoer. Bij de Small Cable lights wordt er geëxperimenteerd met kleur.

Patrick-Hartog-Cable-lights-Milan-photogimmii
Cable-lights-Patrick-Hartog-new-colors-2016-Milan-VenturaLambrate-photogimmii Patrick-Hartog-Cable-lights-newcolors-Milan-photogimmii
PatrickHartog-color-test-Milan2016-photogimmii

Table cable light

Cable lights hanglamp van Patrick Hartog is geïnspireerd op aanlegbolders die je in havens tegenkomt. Net als bij de bolders is bij de Cable light het snoer om de lamp gewikkeld. De Table cable light (wat klinkt dat lekker) past bij de Cable lights hanglampen als een visser bij zijn schuit. De tafellamp die je kunt oppakken als een ‘bootlamp’, is gemaakt van hoogwaardig doorzichtig porselein, zodat licht erdoorheen kan ‘reizen’.

Patrick Hartog's Table cable light - gimmiishop
PatrickHartog-tableCablelight-photogimmii
Table-cablelight-PatrickHartog-photogimmii

The Bucket side table

Last but not least presenteerde Patrick Hartog zijn Bucket side table. Een simpele bijzettafel met een grote impact. Hartog wilde een tafeltje maken die makkelijk verplaatst kan worden in een interieur. Dat lukt doordat de poten doorlopen in een handel, zoals bij een emmer. De randen van het tafelblad zijn iets verhoogd zodat er niets af valt. Dank Patrick Hartog, het was het bezoek zeker waard. Als afsluiter even van de daktuin en het uitzicht genoten.

Bucket-sidetable-PatrickHartog-Milan2016-photogimmii Patrickhartog-Bucket-sidetable-photogimmii PatrickHartog-withhis-Bucket-sidetable-photogimmii
Daktuin-Lambrate-verdieping5-Milan-photoGimmii Lambrate-photoGimmii

Photocredits gimmii.nl

Ook leuk om te lezen