Cultkoken met het fietsfornuis

» Naar de shop

Een oerhollandse combinatie tussen kamperen en picknicken, dát is het fietsfornuis van Florike Martens. Wij spotten deze ultieme zomergadget op de Graduation Show van de Dutch Design Week 2010.

Biologisch borrelen
De ultieme vrijetijdsbesteding van Florike is samen met vrienden een hapje eten in de buitenlucht op een mooie zomerdag. En dan nog het liefst bewust en biologisch. Het fietsfornuis is een compacte kar die je zo achter je fiets hangt. Onderweg naar je favoriete picknickplek kun je hem vervolgens volladen met lekkers dat je onderweg verzamelt: verse eieren en biovlees van de boer, zelf geplukte kruiden en brood van de molen.

Voor 8 vrienden
De kistjes onderin bevatten pannen en servies voor acht personen en een geïsoleerde koelkist met waterkraantje. Eenmaal aangekomen, klap je de kar uit, draai je het blad tot de juiste hoogte en ga je aan de slag met de twee kookpitten op butagas en de barbecue.

Het fietsfornuis is nog niet in productie maar hopelijk duurt dat niet lang meer! Neem tot die tijd rechtstreeks contact op met Florike Martens als je in 2011 ook wilt cultkoken in het park.

Fotografie: Astrid Zuidema

Demonstratie
Bekijk ook het filmpje van Suzanne Brink, redacteur van de Vogelvrije Fietser, waarin Florike het fietsfornuis demonstreert.

Ook leuk om te lezen