5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

De vazencollectie Plumber’s Piece van Studio Roex is ontstaan door te experimenteren met het materiaal leer en geïnspireerd op de vorm van membranen (rubberen ballonnen) uit expansievaten, waar zij dankzij de loodgieter mee in aanraking kwamen.

Nick Roex legt uit: “Gefascineerd door het silhouet en de eigenschappen van een rubberen membraan zijn we gekomen tot een ontwerp waarin het membraan zowel in functie (waterdicht en solide) als vorm perfect tot z’n recht komt.”

Studio Roex Plumbers Piece vase dark brown Small & Large with flower

Plumber’s Piece vaas

De constructieve waarde van leer in combinatie met de flexibele rubberen membraan realiseren een nieuwe beeldtaal. De vorm van Plumber’s Piece ontstaat door de verhoudingen van de bestaande membraan. De ribben geven het materiaal een constructieve waarde, waardoor de vaas in balans blijft en de de bestaande eigenschappen van beide materialen worden geaccentueerd.

Ecologische Dutch design vaas van leer en rubber

Studio Roex hecht veel waarde aan ambachtelijke en duurzame materialen en productiemethodes en heeft bewust gekozen om de productie van de vazen in Nederland te houden.

Nic Roex vertelt: “Steeds meer Nederlandse productiebedrijven verdwijnen, zo ook in de leersector. Zonde dat zo veel kennis verloren gaat en daarom zijn we een samenwerking aangegaan met een productiebedrijf in Nederland. Op deze manier hebben we ook meer controle op productie en materiaalgebruik. We werken alleen met plantaardig gelooid leer. Zo dragen we een steentje bij aan de people, planet, profit-gedachte.”

De prachtige ecologische Dutch Design Plumber’s Piece vazen zijn te koop in de Gimmii shop. Kleurkleuze is zwart, naturel, cognac en donkerbruin in Small (18x18x25 cm) of Large (20x20x33cm) voor €155 of €235. Direct leverbaar en gratis verzending.

Studio Roex Plumber's Piece vaas cognac Small en Large
Studio Roex Plumbers Piece vaas naturel in Small en Large
Studio Roex Plumbers Piece Roex naturel large vaas
Studio Roex Plumbers Piece vaas cognac small
Studio Roex Plumbers Piece vaas cognac detail
Studio Roex Plumbers Piece Vase group leather & rubber

Ook leuk om te lezen