Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Potten voor moeilijke planten

» Naar de shop

Elke plant heeft een unieke verzorging nodig. Om ze in huis te kunnen houden mogen ze vaak niet te moeilijk zijn in hun verzorging.

Dit betekent dat veel speciale en vaak hele mooie planten niet door de selectie van kwekers en bloemenwinkels komen; ze hebben teveel aandacht nodig voor mensen om ze te kopen en in leven te houden.

Lastige planten
De potten van In Need of Water zijn speciaal ontworpen om 3 ‘lastige’ planten te verzorgen die op een bijzondere manier water nodig hebben, te weten de Hertshoornvaren, de Zonnedauw en het Urnenplantje.

Hertshoornvaren
Voor de hertshoornvaren, waarvan je de bladeren niet mag aanraken, is er een pot met een tuit om het water in te gieten.

Zonnedauw
De zonnedauw heeft continu water nodig voor de plakkerige balletjes waarmee dit plantje insecten vangt; de pot voor deze vleeseter kan wel een liter water aan. Na ongeveer een week verschijnt een heuveltje als teken dat nieuw water nodig is.

Urnenplantje
Het urnenplantje tot slot is een tropische boomklimmer. De pot biedt klimmogelijkheden en een waterbassin, waarin je het plantje eens per week kunt onderdompelen.

Gezien op de Graduation Show 2010 van de Design Academy Eindhoven.

Ontwerper: Maartje Santbergen
Fotografie: Vincent van Gurp
Meer info: www.bergenmetsant.nl

Ook leuk om te lezen