Prismania laat je alle kleuren van de kamer zien

» Naar de shop

Al voor de Salone del Mobile had Elise Luttik mij benaderd of ik kwam kijken bij haar presentatie op Salone Satellite. Ik houd van haar enthousiasme en determinatie en wilde haar nieuwe werk zeker niet missen. Hier haar nieuwe Prismania stoel in de spotlight. Haar expositie was veelomvattender dan deze stoel, maar hij verdient even apart aandacht vind ik.

Materiaal was de inspiratie voor de vorm

Bij Prismania was het materiaal de inspiratie voor de vorm“, zo vertelde Elise mij, terwijl wij samen een snelle lunch wegwerkten in de beurshal tussen het harde werken door. De naam is natuurlijk een samenvoeging van Prisma en Mania. Speelsheid is sowieso een kenmerkende eigenschap in de designs van Elise Luttik. “Ik zie mijn designs meer als levende objecten dan als meubelstukken”, geeft ze toe.

Elise Luttik Prismania Chair photography Lisa Klappe Milaan - gimmii

De speelse en vrije stijl is ook duidelijk terug te vinden in de Prismania chair. De transparante stoel is zowel een kunstvoorwerp als een functionele stoel. Vanuit elke hoek ziet hij er anders uit. Vanuit sommige gezichtspunten zie je hem bijna niet door zijn transparantie, maar vanuit andere hoeken toont hij alle kleuren van het spectrum. Dit effect wordt verzorgd door dichroïc folie dat Elise gebruikt. De eerste 3 foto’s zijn van een van onze favoriete fotografen Lisa Klappe, de laatste twee door gimmii.nl zelf gemaakt in Milaan.

Elise Luttik Prismania Chair photography Lisa Klappe - gimmii
Prismania chair by Elise Luttik in Milan 2016 - photography gimmii.nl
Elise Luttik with her design Prismania chair in Milan - photo gimmii.nl

Ook leuk om te lezen