Een ‘groenere’ (lees: duurzame) lamp dan deze R16 led lamp bestaat er denk ik niet.. Het verpakkingsmateriaal waarin de hanglamp zit ís namelijk ook direct het armatuur van de lamp. Ingewikkeld? Eigenlijk juist helemaal niet! Na het bekijken van dit toffe filmpje van 1.48 min. weet je preciés hoe het werkt én ben je vast en zeker net zo enthousiast als ik:

Waarmakers Studio

Ja, een Nederlandse naam! Waarmakers Studio zit op de Bilderdijkkade – hartje Amsterdam – en is opgericht  door productontwerpers Maarten en Simon. Samen bedachten zij deze fantastische lamp, gemaakt van een kartonnen koker, die normaal gesproken enkel als verpakkingsmateriaal voor bijvoorbeeld posters wordt gebruikt. Kartonnen kokers zijn een onderschat materiaal, vinden de jongens van Waarmakers Studio. Het is een zacht materiaal, maar structureel super sterk. Enerzijds zeer uitgesproken, maar toch ook neutraal, waardoor het eigenlijk in ieder interieur wel tot zijn recht komt!

Afgedankt materiaal

Karton is veelal een afgedankt materiaal. Überhaupt wordt verpakkingsmateriaal gemakkelijk in de prullenbak gegooid, zonder erover na te denken. Hier wilde Maarten en Simon verandering in brengen door een designproduct te ontwerpen met als hoofdingrediënt; de afgedankte kartonnen kokers. De koker wordt met een lasersnijder voorgesneden. Hierdoor kan deze zelfde koker eerst als verpakking dienen en vervolgens kan de koker op een simpele manier (zie het filmpje) in elkaar worden gezet tot een unieke hanglamp!

Ninebyfour

Check ook de Ninebyfour lamp van Waarmakers Studio in de gimmii shop. Thijs van der Hoorn schreef hier ook over in het Gimmii magazine.

Led lamp van karton van Waarmakers R16 - gimmii R16 Waarmakers led hanglamp - gimmii R16 lamp Waarmakers - gimmiishop r16 led lights waarmakers packaging design lighting product cardboard tube waste sustainability dezeen R16 the lamp made of packaging by Waarmakers R16 the lamp made of packaging by Waarmakers - gimmiishop Waarmakers R16 hanglamp - gimmii R16 led lamp Waarmakers Valsplat©+Roza+Schou

 

 

 

Ook leuk om te lezen