5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

De original kattekwaad collectie

» Naar de shop

Of ik even wil schommelen… Euuhm, geen probleem. Zeker niet in de stand waar ik zo enthousiast word ontvangen door maar liefst vier mannen. Zij verzorgen de productie van ‘de original kattekwaad collectie’ Rebelhamels van broer Perry & zus Mirjam Grisnigt. Wat maken ze zoal? Rebelhamels schommels en schommelbanken, maar ook plantenschommels, die niet van plastic zijn en ook niet knalgeel,-rood of -blauw. Stoer hout it is!

Rebelhamels schommels

“Stop being rational, act childish and feel alive”  is het motto van Rebelhamels. Die sfeer neerzetten lukte goed op de woonbeurs, waar ik ze trof. Ook als ‘zogenaamde’ volwassene moet er geschommeld worden. Maar dan wel op een stoere en verantwoorde manier. “Alle materialen uit de collectie zijn handgemaakt met respect voor de toekomst. Dat wil zeggen dat we graag materialen hergebruiken en zoveel mogelijk recyclebare onderdelen gebruiken. We willen namelijk wel plezier hebben maar er geen rotzooi van maken…” 

Rebelhamels schommels foto Gimmii

Stichting Het Dagelijks Bestaan

Zoals gezegd wordt de productie gedaan door o.a. de vier heren die mij lieten schommelen. Zij zijn op verschillende manier betrokken bij Stichting Het Dagelijks Bestaan te Zutphen, dat weer trajecten voor jongeren en ouderen met een zorg of oriënterende vraag verzorgt. Het hart van de stichting wordt gevormd door de leef-werkgemeenschap. Daarnaast participeert de stichting in leer/werkbedrijven, waaronder dus Rebelhamels. Allemaal mensen met een groot hart dus. Dank Brice Hendriks, Simon Berntsen, Joni Kerkhof en Johannes Jansen voor de leuke ontmoeting.

Schommel binnen en buiten van Rebelhamels foto Gimmii
Rebelhamels Brice Hendriks foto Gimmii
Rebelhamels woonbeurs foto Gimmii
Rebelhamels schommel volwassenen foto Gimmii

 

Rebelhamels decoratie schommels foto Gimmii
Schommel Rebelhamels foto Gimmii
Het Dagelijks Bestaan Rebelhamels foto Gimmii

Foto’s Gimmii, Corien Juffer

Ook leuk om te lezen