5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Recycle ambulance

» Naar de shop

Heel stoer als je je ontwerptalenten ook wil inzetten om iets moois te creëren voor zieke kinderen. Nederlandse ontwerpers Luc van Hoeckel en Pim van Baarsen deden dit, door een parkeerplaats in Malawi om te bouwen tot coole speelplek. Deze plek is gemaakt net naast het Beit Cure hospital Blantyre, dat is gespecialiseerd in pediatrische behandelingen.

Van ambulance tot clubhuis
Luc en Pim maakte het geheel, in samenwerking met Sakaramenta, een sociale onderneming in Malawi, met behulp van gerecycleerde materialen. Opvallendste object is natuurlijk de ambulance van de sloop, die een nieuw leven kreeg in de vorm van een clubhuis. De focus lag op simpel, sterk en duurzaam. Alles is kindveilig gemaakt en je kunt er natuurlijk ook in met een rolstoel.

Ambulance speeltuin van Luc van Hoeckel en Pim van Baarsen in MalawiMooi
De andere toestellen met mooie namen als Tire run en Wheelie,  zijn door het de mannen ook gemaakt van gebruikte materialen zoals autobanden, veren en assen. Omdat ook kinderen uit de buurt komen spelen, heeft deze mooie speeltuin tevens een goede sociale functie voor de patiëntjes. Mooi project!

Speeltuin van Luc van Hoeckel en Pim van Baarsen in Malawi voor pediatrische patiëntenBouw van speeltuin van Luc van Hoeckel en Pim van Baarsen in MalawiAmbulance voor speeltuin van Luc van Hoeckel en Pim van Baarsen in Malawi Ambulance speeltuin van Luc van Hoeckel en Pim van Baarsen in Malawi Opening ambulance speeltuin van Luc van Hoeckel en Pim van Baarsen in Malawi Ambulance speeltuin van Luc van Hoeckel en Pim van Baarsen in Malawi Ambulance speeltuin van Luc van Hoeckel en Pim van Baarsen in Malawi

Ook leuk om te lezen