Vorig jaar vertelde Stefanie van rENs ons uitgebreid over Re-vive, de samenwerking van rENs en DESSO. De spirit van het project blijft doorleven. Wat goed om te zien dat het OM Rotterdam (commissioned by RBG) Stefanie en Renee heeft gevraagd 23 kleden voor hen te maken. Zie hier deze specifieke 23  tapijten met hun nieuwe identiteit in hun nieuwe omgeving.

OM ROTTERDAM rENs and DESSO Re-vive project Photography Gilian Schrofer | CONCERN

Re-vive tapijten uit oude collectie

We kunnen het niet nalaten nog een keer het mooie Re-vive wat verder uit te diepen. DESSO tapijten en designersduo rENs worden verbonden door creativiteit. Het creatieve proces komt tot uiting in de transformatie van elk individueel tapijt in een nieuw kunstwerk. Het leven van dit tapijt wordt verrijkt en verlengd. Een handmatig kleuringsproces wordt door rENs toegepast op tapijten uit oude collecties van DESSO. Rood is de kleur die het hem doet.

Nieuwe identiteit en creatief leven met rENs rood

Rood is namelijk de kleur die attentie oproept. Het attendeert mensen erop om textiel niet weg te gooien. Maar rENs gaat verder dan dat. Zij creëeren ook nog eens verschrikkelijk mooie nieuwe tapijten. Kijk hoe het materiaal en de rode kleurstof iedere keer nieuwe tinten tevoorschijn tovert. Voor elk tapijt een nieuwe identiteit en een nieuw creatief leven! Zwijmel met ons mee met de foto’s van Lisa Klappe (sfeerfoto’s), Sanne Veltman (productiefoto’s) en Gillian Schrofer (foto’s OM Rotterdam).

rENs en DESSO in de Gimmii shop

Wil je zelf ook één of meer Re-vive tapijten voor thuis of een project, kijk dan snel in de Gimmii shop of neem contact op via info@gimmii.nl.

OM ROTTERDAM Revive project rENs tapijt DESSO Photography Gilian Schrofer | CONCERN
rENs OM ROTTERDAM Photography Gilian Schrofer | CONCERN
rENs DESSO Renee en Stefanie Revive project Lisa Klappe photograpy
rENs DESSO Revive carpet Lisa Klappe
rENs DESSO tapijt Re-vive photography Lisa Klappe
Revive rENs DESSO Lisa Klappe
Revive red colouring rENs
rENs colouring carpets rENs colouring DESSO carpets rENs colouring Revive Revive colouring rENs DESSO Revive production process rENs Revive project rENs DESSO Revive red colouring rENs DESSO Reviving carpet rENs en DESSO Stefanie and Renee rENs at work
re-vive by rENs and DESSO

 

Ook leuk om te lezen