5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Bijzettafels met rode wangen

» Naar de shop

De ontwerpers van rENs, Stefanie van Keijsteren en Renee Mennen zijn authentiek, uitbundig, experimenteel en precies. Bovendien houden ze van rood en laat dat nou net één van mijn kleuren zijn. Kennen jullie de ROOD Wood tafeltjes al?

ROOD Wood bijzettafel

De bijzettafel ROOD Wood is een tafeltje met een verhaal. Ze is ontstaan uit research naar de kleur rood. rENs stelde zichzelf de volgende vragen: “Hoe reageren verschillende houtsoorten op onderdompeling in rood pigment? Hoe beïnvloedt dat de tekening van het hout, en in welke mate is de houtsoort weer van invloed op de kleur?” Vragen die beantwoord worden in de vorm van ROOD Wood.

Roodwood by rENs

 

rENs bijzettafel

Volgend op de kleurrijke rood experimenten met textiel en keramiek, arrangeerde rENs een ontmoeting tussen pigment en hout om op die vragen het antwoord te vinden. Dit leidde tot een serie monsters (ROOD Wood samples) in verschillende tinten rood. Deze monsters gebruikte rENs weer als basis om het unieke tafeltje ROOD Wood mee te maken. Een bijzettafel die een ander gezicht van hout laat zien. De blozende bijzettafel, zogezegd.

Gimmii shop

In de Gimmii shop is een beukenversie van ROOD Wood tafeltje in afmeting 60 xm x 30 cm x 42 cm (l x b x h) te koop. Beauty! Voor andere varianten neem contact op met info@gimmii.nl. Bekijk ook de andere producten van rENs.

RENS ROODWOOD MAKING Gimmii
rENs ROODWOOD sample productieproces Gimmii

 

rENs ROODWOOD SAMPLE colorresearch wall accessories
rENs bijzettafel ROOD WOOD - Gimmii
ROODWOOD rENs bijzettafel - Gimmii
ROODWOOD tafeltjes rENs - Gimmii
rENs Renee Mennen & Stefanie van Keijsteren photo Aisha Zeijpveld Made by rens Gimmii

Ook leuk om te lezen