5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Gezandstraald dienblad reflecteert licht

» Naar de shop

Eigenlijk gaat het bij dit dienblad Sandpaper Tray van Vij5 om de techniek achter het product. Tomas en Anne van Baas & Kleinbloesem zijn 8 jaar geleden afgestudeerd met deze techniek aan de Design Academy Eindhoven. Samen met Vij5 lieten zij zich uitdagen er een daadwerkelijk functioneel en mooi interieurproduct van te maken.

Sandpaper Tray

Zoals gezegd is dit dienblad is door een bijzondere techniek tot stand gekomen. Baas & Kleinbloesem combineren handwerk met een industrieel proces. Wat houdt het proces nu precies in? Allereerst wordt het aluminium met de hand geschuurd in verschillende richtingen om een gebalanceerd grafisch patroon te creëren. Een heel precies werkje!

Dienblad Sandpaper Tray Baas & Kleinbloesem Vij5 - Gimmiishop

Het proces

Het handgeschuurde aluminium heeft op sommige punten kruisingen waar de richtingen van de ‘velden’ elkaar ontmoeten. Extra bijzonder is dat het er vanuit elke hoek anders uitziet omdat het licht steeds anders reflecteert. Na het schuren krijgt het dienblad zijn vorm en wordt geanodiseerd om het een sterke toplaag te geven.

De look

Naast een item dat zijn sporen verdient door de fantastische pure techniek waarmee hij gemaakt is, is deze Sandpaper Tray ook gewoon enorm fijn voor je ogen. De finish is in een prachtig champagne kleur. En je blijft kijken vanwege dat reflecterende licht in de ‘aderen’ van het geschuurde oppervlak.

Te koop in de online gimmii Dutch design shop

Dienblad Sandpaper Tray van Vij5 is te koop in de online gimmii shop in kleur champagne en kleur messing.

Sandpaper Tray + Pigments & Porcelain cups Vij5 - Gimmiishop

 

Baas Kleinbloesem met Vij5: Sandpaper-Tray - Gimmii
Vij5 dienblad Sandpaper Tray Baas & Kleinbloesem - Gimmii shop

Ook leuk om te lezen