Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

De Scape vaasjes van Oato stralen rust uit. Ze brengen een dosis Zen naar je slaapkamer, werkkamer, keuken of woonkamer. Zonder bloemen net zo mooi als mét en dat was ook precies de bedoeling van Stefan Tervoort en Pim Snijdoodt.

Je kunt in de set van porselein Scape vaasjes een landschap zien met kleine heuvels, waar je wel of geen bloemen aan toe voegt. “We wilden een set object achtige vaasjes maken die niet als leeg worden beschouwd wanneer er geen bloemen in staan”, aldus Pim.

Oato scape set vazen Gimmii

“De hexagon voet maakt het mogelijk de vaasjes aan elkaar te plaatsen. Dit nodigt de gebruiker uit om er mee te spelen en de vorm en oppervlak van het ontstane landschap te veranderen. Dit maakt de vaasjes een opzichzelfstaand decoratief object waardoor het toevoegen van bloemen puur nog als extra optie kan worden beschouwd”, verduidelijkt hij nog.

“Voor de productie van de Scape vaasjes zijn we de samenwerking aangegaan met meester keramist Frans Ottink. Frans is een vakman en ontwerper die sinds 1989 veel samen gewerkt heeft met bekende nationale en internationale ontwerpers. Voor dit project wilden we graag met Frans werken. Scape heeft namelijk een ogenschijnlijk eenvoudig ontwerp maar is in productie erg ingewikkeld en vraagt een uiterste precisie, iets wat goed aan Frans besteed is”.

De vaasjes worden verkocht in sets van 3, omdat dat een zo mooi landschap vormt. Ieder vaasje uit de set met een eigen hoogte en kleur. 6 cm hoog in donkergroen grijs, 7,5 cm in beige zandkleur en 9 cm in lichtgrijs. Met meerdere sets creëer je landschappen waar je u tegen zegt. Prachtig puur Dutch design.

Scape vaasjes Oato Gimmii
Scape Oato vases without flowers
Scape Oato the making of together with ceramist Frans Ottink

Ook leuk om te lezen