Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Scholten & Baijings in Stedelijk Museum ’s Hertogenbosch

» Naar de shop

Het meest recente werk van Carole Scholten & Stefan Baijings is de vormgeving van hun eigen expositie in het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch. Het gaat hier om de tentoonstelling Blush – design in full colour. Een leuk uitstapje voor de zomer want t/m 28 augustus is deze weergave van hun gehele oeuvre nog te bewonderen.

Geheel eigen werkwijze
Scholten & Baijings staan bekend om hun eigenzinnigheid, minimale vormen, duidelijke kleuren en de combinatie ambachtelijk werk met industriële productietechnieken.

Hun ontwerpproces begint niet bij een idee of concept, maar met materialen en kleuren waar al werkend een vorm of ontwerp uitvloeit. Het duo maakt altijd eigenhandig modellen en doet proefjes waarbij al doende nieuwe verrassende vormen ontstaan. Zo creëren zij meubels, maar ook glaswerk, plaids, servies, sjaals en nog veel meer.

Werkplaatsen bezoeken?
Leuk extraatje is dat het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch een excursie naar de ambachtelijke werkplaatsen organiseert, waarmee Scholten & Baijings intensief samenwerken. Ook is er een activiteitenprogramma met rondleidingen, workshops en lezingen. Ziet er goed uit allemaal.

Ook leuk om te lezen