Over the rainbow van Scholten & Baijings

» Naar de shop

Scholten & Baijings koos een selectie van hun werk door de jaren heen en noemde de expositie Over the Rainbow. Het super duo werd uitgenodigd voor Design Parade 9, Villa Noailles, Hyeres, Zuid-Frankrijk. Vandaag ( 28 september 2014) is de laatste dag dat de betoverende kleuren van Scholten & Baijings daar aanwezig zijn, maar de foto’s blijven gelukkig.

Color Globe op Design Parade 9

Speciale aandacht natuurlijk voor hun nieuwere werk, waarvan sommigen voor het eerst te zien zijn in Frankrijk. De hanglampen Color Globe bewonderde ik ook in Milaan. Lees hier meer over deze subtiel chique meets retro lampen ontworpen voor Moooi met foto’s van Gimmii’s Nanda Rave.

Scholten Baijings Over the rainbow

Kleurkunstenaars

On show tijdens de Over the Rainbouw exhibition in Frankrijk verder bijvoorbeeld de Solid Patterns marmeren tafels voor Luce di Carrara, Strap chair voor Moustache, de Dot Chair voor Hay en de Shift kast voor Pastoe. Het sublieme kleurgebruik dat kun werk zo typeert hebben ze gecoördineerd met het zwembad van Villa Noailles. Het hier gekozen kleurenpallet was speciaal voor deze expositie en geïnspireerd op het landschap en de luchten van Villa Noailles. Diep onder de indruk ben ik zeker…misschien kan ik zelfs zeggen dat Scholten & Baijings mijn favoriete kleurtovenaars zijn.

Exposition Scholten & Baijings Photo Jennifer Thiault gallery frame

 

Scholten Baijings overzicht Over the rainbow FrankrijkScholten Baijings expositie villa noailles archi heju

Foto’s : Scholten & Baijings, Jennifer Thiault.

Ook leuk om te lezen