Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Siba Sahabi (Gerrit Rietveld Academy Amsterdam) is een poëtische designer en de geestelijke moeder van deze Sherazade lampen. Culturele kruisbestuiving en culturele verrijking hebben haar speciale aandacht. Deze Sherazade collectie is geïnspireerd op nachtelijke silhouetten van daken in het Midden Oosten.

Sherazade lampen

De Sherazade serie bestaat uit drie lampen van opgerolde gekleurde viltrepen met een laag verf aan beide zijden. Iedere lamp laat zo 3 kleuren zien: de originele kleur van het vilt, de binnenkant en de buitenzijde. De metaalverf accentueert de reflectie van het licht.

Sherazade lampen Siba Sahabi

Ode aan een bijzondere vrouw

Siba´s werk is opgedragen aan ´Sherazade´, de beroemde Persische vrouw en verhalenverteller uit 1001 nachten. Sherazade, de wijze koningin, die ontsnapte aan de doodstraf door het vertellen van verhalen aan de sultan en hem drie zonen schonk gedurende een periode van 1001 nachten, is inmiddels een rolmodel tijdens discussies over hedendaagse issues als zelfbeschikking en onafhankelijk van vrouwen.

Siba Sahabi´s lampen zijn een prachtige ode aan deze speciale vrouw geworden. De poëzie druipt van de ontwerpen en de verrukkelijke foto´s!

Sherazade hanglamp Siba SahabiSherazade collectie vilt Siba SahabiSiba Sahabi lamp vilt SherazadeDrie vilten lampen SherazadeSiba Sahabi Sherazade lamp

foto´s: Lisa Klappe

Ook leuk om te lezen