5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Deze wandklok Time pattern van Jorrit Taekema is geïnspireerd op hoe tijd verandert. Het is een grafische representatie van tijd, zoals Jorrit dat zo goed kan. Hij nodigt je uit of daagt je misschien zelfs wel uit een extra kijkje te nemen bij elke verandering.

Wandklok Time Pattern

Ik vroeg aan Jorrit Taekema wat zijn inspiratie voor de Time pattern klok was. Hij begint zijn antwoord met een vraag. “Wat is de functie van een muurklok als we de tijd tegenwoordig altijd bij ons dragen?”. Taekema vervolgt: “Om ons te verwonderen over hoe de tijd verstrijkt, of om ons af te vragen wat de tijd ons in de toekomst zal brengen? Gefascineerd door deze vragen ontstond het ontwerp voor wandklok Time Pattern.” 

 TIME PATTERN Jorrit Taekema-klok-geografisch 1- gimmii

Grafische weergave van de tijd

Time Pattern geen gewone muurklok, maar een grafische weergave van de tijd. Het contrast van de ronde zwarte wijzerplaat en de gestreepte witte driehoeken resulteert in een dynamisch patroon. Het lijnenspel verandert door het draaien van de wijzers elke minuut een klein beetje. Hierdoor wordt niet alleen het verloop van de tijd heel goed zichtbaar, maar zorgt er ook voor dat je naar de klok wilt blijven kijken!

Klok in de gimmii shop

De klok wordt gemaakt uit zwart en wit acrylaat en is te koop voor €79,- in de gimmii shop. Kijk ook bij de andere producten van Jorrit Taekema, zoals de geometrische snijplanken van marmer en de liefdesgeschenk bij uitstek: de Side by side kandelaar.

Jorrit Taekema klok-TIME PATTERN 02JorritTaekema clock TIME PATTERN 04 TIME PATTERN klok geometrisch zwart wit - gimmii TIME PATTERN Jorrit Taekema - klok - gimmiishop

Ook leuk om te lezen