Stoere stoelen en keramische meubels

» Naar de shop

In augustus kondigden wij de Dutch Design Week 2010 al aan, maar voor het geval je hem nog niet in je agenda had gezet, hierbij een reminder. Nu de startdatum dichterbij komt (23 -31 oktober) lichten wij alvast twee ontwerpen uit die te bewonderen zullen zijn op de verschillende locaties in Eindhoven.

ABChairs
De alfabet stoelen, genaamd ABChairs van Roeland Otten hebben we al eerder laten zien, maar zijn nu dus in levenden lijve te bewonderen. De bedoeling is dat deze plastic stoelen via een industrieel productieproces niet al te duur hoeven te worden. En dat helpt natuurlijk als je lekkere lange woorden wilt vormen in je woonkamer of kantoor. Er komt waarschijnlijk ook een mini-serie. Het hele alfabet of kleine woordjes zijn natuurlijk ook fantastisch voor scholen, bibliotheken of kinderdagverblijven.

Meubels van hout en keramiek
Als tweede hebben wij gekozen voor de Wood Ceramic Furniture lijn van Yoncho Cao en Kesem Yahav. Dit is een stel geboren in Israël, maar nu woonachtig in Amsterdam. Yoncho studeerde af als meubelmaker aan het HMC (Hout en Meubilerings College) in Amsterdam en concentreert zich nu vooral op interieurdesign en bootinterieur. Kesem’s vaardigheden hebben zich ontwikkeld vanuit de keramiek en industrieel ontwerp studies die zij volgde aan de Bezalel Academy for Art and Design in Jerusalem.

Het verbaast mij eigenlijk dat dit niet veel vaker is gedaan: meubels met accenten van keramiek. De samensmelting van de passies van Kesem en Yoncho en de contrasterende materialen geeft een prachtig resultaat. Ik ben in ieder geval verkocht.

Designritjes
Indien je besluit een kijkje te nemen op de Dutch Design Week in Eindhoven, vergeet dan niet dat je je voor de (over het algemeen gratis) workshops, seminars e.d. wel van tevoren moet opgeven. Je kunt je overigens ook met speciale ‘designrides’ tegen een gereduceerd taxitarief door de stad van locatie naar locatie laten rijden.

Ook leuk om te lezen