Stoflamp van Yasuhito Hirose

» Naar de shop

Stof, bij mij ligt het alleen maar onder de bank te liggen. Te wachten tot er weer een stofzuiger overheen gaat. Schoonheid is dan ook wel het laatste waarmee ik stof zou associëren. Totdat ik op de lamp ‘Dust Shade‘ van Yasuhito Hirose stuitte.

De aantrekkingskracht van stof
Yasuhito studeerde in 2009 af aan de Design Academy in Eindhoven met deze lamp. “Stof“, zo verhaalt hij, “is overal om ons heen, maar we hebben er geen oog voor.”

Yasuhito Hirose raakte gefascineerd door het effect van (zon)licht op stof: het gaat glanzen en dwarrelen. Dit inspireerde hem tot het maken van een lamp die stof aantrekt. Als de statisch geladen draden van de lampenkap bedolven raken onder lagen stof, zien ze eruit als zacht, donzig katoen. Met Dust Shade vangt Hirose dus letterlijk de schoonheid van stof.

Neem bij interesse rechtstreeks contact op met Yasuhito Hirose voor prijs en verkrijgbaarheid.

Dutch Design Week 2010
Van 23 t/m 31 oktober 2010 is o.a. het werk van Yasuhito Hirose te zien tijdens de Dutch Design week bij de Graduation Show 2010: een tentoonstelling van 132 eindexamenwerken van zowel de Bachelors- als de Mastersopleiding van de Design Academy.

Ook leuk om te lezen