5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

STONE zitelement van Kees Marcelis voor Lensvelt

» Naar de shop

Afgelopen donderdag was het zover; de productlancering van STONE zitelement van Kees Marcelis voor Lensvelt. Hij doet het stiekem al heel goed, want is al toegepast in een aantal projecten, maar hij verdiende zijn eigen mooie feestje. En mooi was het.

Productlaunch bij Lensvelt

Hans Lensvelt had zoals altijd de lachers op zijn hand en Kees Marcelis vertelde het levensverhaal van STONE. Dat hij al veel vaker ontwerpen aan Hans had laten zien, maar dat Hans steevast ” tja, ik krijg zo veel ontwerpen aangeboden…“, antwoordde. Maar bij STONE was het anders. Lensvelt was meer dan enthousiast. De losse elementen zorgen namelijk voor goede looks vanuit alle hoeken.

STONE-zitelement-Lensvelt-Launchparty-photoGimmii

Van salontafel naar fauteuil

Kees Marcelis nam ons mee naar het begin van STONE, toen het nog een salontafel was. Deze werd omgevormd naar een fauteuilversie. Vrij in het begin moest hij nog een goede draai geven aan het design, omdat er een hakenkruis in bleek te zitten, wanneer je de elementen bleek samen te voegen. Samen met zijn stagiair Jurrie Goossens is het helemaal goed gekomen. ” Want al lijkt het een simpel design, maar eigenlijk is de fauteuil  soort ‘getorneerd’,” alsdus Kees Marcelis.

Party

Na speeches volgde wijn en werd STONE van alle kanten bekeken, betast en uitgeprobeerd. Onder het genot van een fantastisch Indonesisch lopend buffet van de hand van Daniel Argadinata, ontvouwde zich de rest van de avond… Lees mee voor nog meer inhoudelijke informatie over STONE.

Kees-Marcelis-Lensvelt-launchparty-STONE-photoGimmii

STONE zitelement zonder lelijke kant

Het is een bekend fenomeen bij interieurarchitecten. Als je in een grote ruimte een bank plaatst, en je je zet hem niet tegen de muur, is er altijd wel een hoek van waaruit je de lelijke kant van de bank ziet. Dat maakt het lastig om in openbare ruimtes zit-elementen te plaatsen, die niet ten koste gaan van de esthetiek.

Het zitconcept STONE van Kees Marcelis en Lensvelt maakt korte metten met dat probleem. Het zitblok is van alle kanten uitnodigend om te zien. Het zijn losse elementen, die op zo’n manier tegen elkaar kunnen worden geplaatst dat het een eenheid vormt. De basis is een kruis, een vorm die ontwerper Marcelis vaker gebruikt. Ook los zijn de banken aantrekkelijk: doordat ze schuin toelopen en een ietwat gedraaide vorm hebben, zijn het sculpturale elementen in een interieur. De interieurarchitect en gebruiker kunnen er alle kanten mee op.

Probleem oplossen van de interieurarchitect

Lensvelt lost met STONE dus een probleem van de interieurarchitect oplost. De mission statement van het bedrijf, is dat het de beste producten wil leveren om de interieurarchitect (nog beter) zijn werk te laten doen en om hem of haar te inspireren. Met die filosofie zijn de afgelopen jaren meubels geproduceerd in samenwerking met een indrukwekkende reeks van de beste Nederlandse ontwerpers, onder wie Marcel Wanders, Richard Hutten, Atelier Van Lieshout en Studio Job. Aan dat rijtje is nu dus de naam van Kees Marcelis toegevoegd.

De banken van STONE seating concept zijn per set van 3 of vier stuks te bestellen. De bekleding is van Kvadrat en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

_DSC4039-copy _DSC4041-copy _DSC4043-copy _DSC4044-copy _DSC4047-copy 3-kleuren
3-Stone-fauteuil Lensvelt
STONE seating concept Lensvelt

Ook leuk om te lezen