Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Organische stoel van Studio Roex

» Naar de shop

Studio Roex verraste mij op de Dutch design week met hun Streamlined collection. Heerlijke organische vormen. Aan de Streamlined chair zit geen rechte hoek. Nick Roex vertelt: “De Streamlined collectie geeft het ware karakter van het alledaagse materiaal multiplex bloot. Gewoonlijk wordt het gebruikt voor puur functionele projecten. Enorm zonde. De meerdere lagen gebonden houtfineer maken het materiaal juist zo bijzonder.”

Streamlined chair

Door middel van CNC freezen van het twee-dimentionaal materiaal multiplex kan een drie-dimentionaal materiaal geproduceerd worden door Studio Roex. Met als bijzonder resultaat dat het patroon van de lagen uitwaaiert, wat weer een subtiel lijnenspel veroorzaakt. Heel bruikbaar voor de bijzondere Streamlined chair.

Streamlined chair antracite Studio Roex - Gimmii

Organische vormen en transparante constructies

De Streamlined chair bezit organische stijlelementen en transparante constructies. De stoel bestaat uit individuele onderdelen met gefragmenteerde lijnen. Lijnen die in elke verschillend onderdeel van het product in verschillende richtingen vloeien.

Transparant blank hout of semi-transparant antraciet

Een fantastisch voorbeeld van hoe mooi multiplex kan zijn, volgens mij. Studio Roex toont de ware schoonheid van dit materiaal. Ze kozen voor transparante blank hout en een semi-transparant antraciet, waardoor ook hierbij de belijning goed te zien blijft. Een Dutch design eetkamerstoel met ballen, die ook in zijn eentje zijn mannetje staat.

Te koop

De Streamlined chair is in de Gimmii shop te koop voor € 450,00, net als zijn broertje, de Streamlined light die € 320,00 kost.

Streamlined chair transparant wood Studio Roex - Gimmii
Stoel Studio Roex Streamlined table chair - Gimmii Studio Roex streamlined chair detail - Gimmii

Ook leuk om te lezen