5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Studio Job Stage set design for Mika

» Naar de shop

Popster Mika staat bekend om zijn expressieve liveshows, gevuld met up tempo technicolour pop en theatrale creativiteit. Al jaren is hij bevriend met Job Smeets van Studio Job en beiden zoeken ze naar ‘ hun eigen stem’ in de wereld die rijkt van design, muziek, mode, architectuur, kunst tot de autoindustrie. Deze samenwerking voor de stage van Mika’s NO PLACE IN HEAVEN komt dus niet helemaal uit de lucht vallen.

NO PLACE IN HEAVEN

Studio Job wilde een ‘serious fun’ omgeving creëeren, die hopelijk de Mika fans inspireert. Een hedendaagse set up, waarbij de velden van kunst en muziek overlappen. Job Smeets legt uit; “Conceptueel is de stage set een hemel die geen hemel is….. je zou kunnen zeggen dat het een surrealistisch landschap is waar niets lijkt te zijn wat het werkelijk is. Ok, er is een hemelpoort…en er is een belofte… het is alleen waarschijnlijk niet de belofte die je had verwacht.”

Mika met Job Smeets Studio Job Brussels photo SetVexy - Gimmii

Opgeblazen tekeningen en Disco bol van Studio Job

Job Smeets vervolgt: “Deze hemel is hard werken. Visueel is het een mix van Studio Job digitale kunst die letterlijk exploderen van een ogenschijnlijke saaie familie caravan, en dan, tussen donkere luchten vind je deze enorme komische fantasie skyline gemaakt van uitgeknipte en opgeblazen handgemaaakte tekeningen….net voor de grote hemelpoort draait een monumentale Disco bol bedolven onder 500.00 Swarovski kristallen…”.

Geen zijden handschoentjes

De samenwerking tussen de twee partijen liep gesmeerd; beiden ambitieus en zeggen niet graag nee. Job voegt nog toe: “In een museum worden onze objecten met zijden handschoentjes aangepakt…. zo niet in de muziekwereld. Rock concerten is ruwe business…. je kan het vergelijken met reizen met een circus. Alles is dus geproduceerd met de intentie om tegen een stootje te kunnen. Gelukkig gaat één van onze mannen mee op tour met Mika om de Studio Job stage in de gaten te houden. En ja hij is zwaar bewapend!”

De Europese tour is net afgelopen, hierbij een impressie.

Mika_Brussels_photo_SetVexy-3
Mika_Amsterdam_photo_SetVexy-StudioJob-set- Gimmii Mika_Amsterdam_photo_SetVexy-stage-set-StudioJob - Gimmii Mika_Amsterdam_photo_SetVexy-47 Mika_Amsterdam_photo_SetVexy-25 Mika_Amsterdam_photo_SetVexy-24 Mika_Amsterdam_photo_SetVexy- Gimmii

Photo’s Set Vexy, Loek Blonk

Ook leuk om te lezen