Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Swell is een fantastisch woord: het betekent opzwellen, deining van de zee én het is ook een ander woord voor great, wonderful en fantastic. Rachel Griffin, die aan het hoofd staat van Earnest Studio in Rotterdam, wist vooral de eerste en laatste betekenis te gebruiken. Deze Swell collectie krukjes en bankjes wordt namelijk geproduceerd via een zwelmethode.

Swell collectie van Rachel Griffin

Rachel legt uit: ¨Beklede meubels krijgen gewoonlijk schuim uit een massief blok dat in kleinere stukjes wordt gesneden en toegevoegd aan een apart frame. Mijn Swell serie integreert deze productie-elementen door het frame en de stof als mal te gebruiken voor het schuim. Dit maakt ook dat het schuim als bindmiddel dienst doet, waardoor prijzig handwerk overbodig wordt.¨ Geen afval door snijwerk, lijm, extra kleefstof of naaiwerk is nodig. En doordat het schuim iedere keer net iets anders uitzet in de stof, is elk krukje of bankje uniek. Swell!

Krukje Swell Earnest Studio Rachel Griffin GimmiiSwell krukje Earnest studio RotterdamSwell serie bankje krukje Rachel GriffinSwell collectie krukjes bankjes Rachel GriffinSwell collectie Rachel Griffin Earnest Studio GimmiiSwell krukjes Earnest Studio Rachel Griffin Gimmii

Ook leuk om te lezen