5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Kleurrijke grafische textielcollecties

» Naar de shop

Mae Engelgeer studeerde af als textielontwerpster en styliste aan het Amsterdam Fashion Insitute. Daarna volgde zij de studie vrije vormgeving aan het Sandberg Instituut in Amsterdam. Na het afronden van deze studie, in 2008, startte ze haar eigen textielmerk ‘Studio Mae Engelgeer’.

Grafisch, speels en kleurrijk
Inmiddels, vier jaar later, heeft Mae vijf mooie textielcollecties: Woww, Muse, Fest, Tea Towel en Cover Fabric. Woww is een uitgebreide collectie met grafische, speelse en kleurrijke motieven. De collectie bestaat uit kussens, stola’s, baby dekens, sjaals en theedoeken.

De Muse collectie is een ‘ode’ aan haar inspiratiebron; de strik! De collectie bestaat uit plaids en kussens, allemaal met verschillende strik-motieven.

De Fest collectie bevat plaids, stola’s, baby dekentjes, kussens en sjaals met felgekleurde, grafische patronen.

De Tea Towel collectie bestaat uit theedoeken van 50 x 60 cm, vervaardigd uit een combinatie van katoen, linnen en acrylgaren. De theedoeken zijn verkrijgbaar met de strik-motieven en de grafische patronen van de Woww en de Fest collecties.

De juiste mix
De materialen voor Mae haar collecties worden zorgvuldig uitgezocht en met elkaar gemixt. Mae maakt bijvoorbeeld veelvoudig gebruik van materialen als mohair, cashwool (een extra fijne Merinowol), katoen en acrylgarens. De collecties van Mae worden ontwikkeld en geweven in het Textiel museum in Tilburg. Bekijk hier alle verkooppunten.

 

 

Ook leuk om te lezen