5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Wat is er magischer dan een oud fotoboek van onbekenden. De mensen, de verhalen, de tijd… Je opent een document dat zoveel levens beschrijft, zoveel details, zonder dat je er zelf deelgenoot van was. Maar het brengt ook jou eigen herinneringen naar boven, van je eigen kindertijd, je ooms en tantes, opa’s en oma’s, je streken, de verhalen. Dit fenomeen is het uitgangspunt voor de serie ‘The becoming of today’ van Studio Sybrandy, een serie postkaarten die verhalen vertelden, vertellen en gaan vertellen.

Studio-Sybrandy-The-becoming-of-today-Ventura-Lambrate.jpg

Zeepbellen van Studio Sybrandy

Ook de techniek die Nienke Sybrandy (1979) toepast is een trip down memory lane, want wie probeerde vroeger niet de grootste zeepbellen te blazen? Je adem zo langzaam en gecontroleerd mogelijk laten ontsnappen in de hoop dat het dit keer je grootste bel werd. Op het juiste moment stoppen en loslaten… Totdat het onvermijdelijke moment kwam dat de bel uiteenspatte en hij was verdwenen.

Deze vorm van vergankelijkheid is de basis voor het werk van Sybrandy. Door inkt toe te voegen aan zeep en daar bellen mee te blazen vormen bellen en spetters een grafisch patroon (zie de prachtige cover van Connecting the dots.) Heden ontmoet toekomst en hier zijn we: The becoming of today. Er ontstaan nieuwe verhalen en verbanden die je helemaal zelf in mag vullen.

Becoming of today kaarten Studio Sybrandy
Becoming of today Studio Sybrandy
Becoming Studio Sybrandy
Studio-Sybrandy-The-becoming-of-today.jpg
Studio-Sybrandy-The-becoming-of-today-Milaan.jpg
Studio-Sybrandy-.jpg
Studio Sybrandy connecting the dots
Studio Sybrandy Bubble

Foto 1, 2, 6,7,8: Gimmii | Nanda Rave | Ventura Lambrate 2015

overige foto’s: Studio Sybrandy

Ook leuk om te lezen