Geen opberghok en zelfs geen tuinhuisje, maar een heuse kleine villa is neergestreken in de Groningse ecologische volkstuin De Tuinwijck. Haiko Meijer, in het dagelijks leven architect bij Onix, bouwde dit juweeltje voor zijn gezin.

Lekker open
Een mooie uitdaging was dat het bouwsel niet groter dan 36 m2 mocht worden. Het kavel ligt tussen een speelveld (zuidkant) en een sloot (noordkant). Haiko bouwde zodoende een extroverte buitenruimte naar het zuiden. Een meer introverte ruimte in de schaduw bij de appelboom, conifeer en rododendron is georiënteerd op de sloot.

Open living
Het populieren tuinhuisje heeft ook een heerlijke keuken, een open haard en prachtige opbergruimtes meegekregen. Volgens de architect is ¨de sfeer vakantie-achtig, zeker ook omdat het huisje zo op de tuin gericht is¨.

foto´s: Onix

 

Ook leuk om te lezen