5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Kennen jullie de UFO hanglampen van Atelier Robotiq al? Deze design studio werkt met een vezel-wikkel technologie gebruikt in de lucht- en ruimtevaartindustrie om lichtgewicht Fibre Pattern lampen te maken. Een industriële robot wikkelt lichtgewicht vezels met enorme precisie in geometrische structuren. De vezels zijn gemaakt van met hars geïmpregneerde vezeldraden. Ik vind ze hemels.

UFO hanglampen

In Milaan kon ik ze in levende lijve aanschouwen en bevoelen. Ook de robot waarmee alles zo precies gemaakt wordt was te zien. De Fibre Pattern UFO lampen kenmerken zich doordat ze zo licht zijn en enorm sterk. Misschien wel het allersterkste punt van de UFO is zijn esthetiek. Zie de vormen in verschillende maten en kleuren op de foto’s in deze blogpost.

UFO small hanglamp copper by Atelier Robotiq - gimmii onlineshop

Prachtige kleuren

Het duo van Atelier Robotiq maakt al haar producten zelf met veel precisie. Ook de kleuren voor de UFO lampen zijn zo mooi gekozen: charcoal black (houtskool zwart), chalk white (krijtwit) of koper. De ontwerpers kozen het grijs geblokt ‘strijkijzer snoer’ om de lamp af te maken. Voor de fitting kun je zelf kiezen tussen koper of messing. Je kunt er ook een Edison style led lamp bij kopen -dimbaar of niet dimbaar-, die speciaal is uitgekozen als goede match met de UFO lamp.

Gimmii shop

Gelukkig zijn de UFO hanglampen te koop in de gimmii online shop. De UFO’s zijn er in 3 varianten: Small, Medium of Large en in verschillende kleuren zoals hierboven uitgelegd. Verder nog de UFO hanglamp Open Pattern, nog luchtiger dan zijn broertjes. Naast de UFO hanglampen heeft Atelier Robotiq nog andere hanglampen zoals bijvoorbeeld de Iridescent black hanglamp met zijn onweerstaanbare kleurenmagie. Bekijk onderaan deze post ook het filmpje over het maakproces.

UFO small white wit hanglamp van Atelier Robotiq - gimmii shop
UFO medium black atelier robotiq - gimmii shop
UFO medium white wit Atelier robotiq gimmii
UFO medium copper koper Atelier Robotiq fiber pattern lamp - gimmii
UFO large copper koper atelier robotiq - gimmii

Ook leuk om te lezen