Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Bij de meeste afstudeerprojecten van de Design Academy Eindhoven die geshowd worden op de Dutch Design Week vind je een bordje: Don´t touch of Don´t sit on. Zo niet bij het Undercover Carpet van Danielle van Lunteren. Daar glimlachte mij het woord AANRAKEN tegemoet. En ik moet toegeven dat het stenentapijt er goed uitziet, maar nog beter voelt.

Magie van stenige vloerkleden
“Stenen hebben iets magisch,” zegt Danielle van Lunteren, die tassen vol meenam naar huis. Het zijn dierbare herinneringen aan zonnige stranden vol gladde kiezels, een wandeling over robuuste kliffen of door een zwartgeblakerd vulkaanlandschap. Undercover Carpets halen de nostalgie van bijzondere buitenmomenten in huis. Stenige vloerkleden die weliswaar hard ogen, maar dat juist niet zijn.

Alles kan
De combinatie van foam en transparant rubber of siliconen imiteert stenen in al hun gedaanten: mat, glanzend, glad of grof. ¨Creëer een kiezelstrand op het dakterras, een rivierbodem in de serre of een rotspad op het balkon. Alles kan met Undercover Carpet¨, aldus Danielle.

Copyright: Design Academy Eindhoven
Art Direction: Petra Janssen
Foto´s: Astrid Zuidema & Danielle van Lunteren

Ook leuk om te lezen