Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Urban Spa is een totaalbeleving gecreëerd rond de visie van Harm Rensink op ontspanning in dichtbevolkte gebieden. De spa bevindt zich te midden van een inpandig meer, dat door spiegeling een minimale, surreële en ruimte vergrotende werking heeft.

In het midden van de ruimte drijft een opblaasbaar stoombad dat je laat baden in het oneindige. Een witte warme wolk stoom laat de buitenwereld geleidelijk verdwijnen.

Ultieme verzorging
Het badtextiel en de zepen zijn gebreid uit een katoen-viscose blend, een stretchbont met een strelende en omhelzende werking voor de huid. De gemalde Turkse zepen zijn omkleed met wolvilt dat voor een lichte verzorgende scrub zorgt tijdens het wassen. Goddelijk!

Gemiste kans
Precies zoals Harm omschrijft, stapte ik tijdens de Dutch Design Week nietsvermoedend zijn ruimte binnen in de Schellens fabriek. Van de installatie ging een enorm serene rust uit. Alsof je een andere wereld in stapte. Dit effect werd nog eens versterkt omdat ik net twee trappen had beklommen en ineens in een ruimte stapte die onder water stond.

Destijds ben ik niet een van de gelukkigen geweest die gebruik heeft mogen maken van het stoombad. Maar als ik ooit nog eens de kans krijg…….?

Bekijk ook even het filmpje van de Urban Spa voor een bijna levensechte indruk.

Ook leuk om te lezen